Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Har du funderat på att börja plugga på NTI-skolan? Grattis, då har du kommit ett steg närmre en framtids karriär!

När man börjar plugga något så är det lätt att man vimsar ihop det, likt ett pussel, eller starten på ett körkort. Man har oftast inte riktigt koll på alla delar av det som väntar.

Mitt tips är att man tar tid på sig och läser igenom allt material från läraren. Sedan kan man börja fundera över vad som motiverar just mig samt hur man gör inlärningen på bästa sätt.

Mer än hälften av alla jag känner lär sig bäst genom att praktiskt utöva något, resten sig genom att bara läsa.

Jag vet att läsning tråkar ut mig så under min studieperiod funderade jag över hur jag kunde göra det hela mer stimulerande för min hjärna. Jag bollade mycket med min lärare och min pluggkompis (se tidigare inlägg), men jag har även lite fler tips här. 

Min första kurs på NTI-skolan var ”Information och kommunikation”. Jag kunde läsa samma rad flera gånger och förstod knappt vad jag skulle göra. Ett exempel var när jag fick instruktionen att göra en ny rad i Excel. Jag förstod helt enkelt inte vad jag skulle göra eller på vilket sätt, så jag googlade! På Youtube hittade jag många instruktionsfilmer och annat matnyttigt. Så ett av mina tips är att du inte ska vara rädd för att leta upp information själv, det finns mycket videomaterial både i ditt digitala klassrum och på Youtube.

På NTI-skolan har du har alltid en personlig kurslärare som finns där för dig och kan både hjälpa och ge råd för informationskällor. Ett annat tips är att du kan fråga människor i din närhet. Du kanske känner någon som studerat det du läser just nu, eller som arbetar med det?

Det finns hjälp och det är motiverande. Håll sinnet öppet och lycka till!

/Ann-Sofie Rolf, elev på NTI-skolan

Inga kommentarer

Posta en kommentar