Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Har ni några nyårslöften?

Ett av de nyårslöften som jag minns speciellt är från för några år sedan då jag arbetade i en klädbutik i Farsta. Min chef och jag arbetade tillsammans under julhelgen då jag frågade vilka nyårslöften hon hade, och hon svarade att de var att: 1, söka en ny tjänst och 2, att hon skulle börja sätta på korken på ketchupflaskan. Det första nyårslöftet var ju jättestort men sen kompletterade hon med ett lite lättare löfte som var viktigt för henne (och hennes partner eftersom han störde sig på att hon inte skruvade på korken på ketchupen). Jag undrade lite först men förstod sedan poängen!  Dina nyhetslöften kan vara stora men det behöver de inte vara. Ketchupkorken var någonting som var viktigt just för henne.

Ett annat nyårslöfte kommer från en av mina vänner som ville åka till Thailand. Vägen till att uppfylla det löftet var inspirerande. Han sökte ett jobb där han fick mat på arbetet. Så pengarna han skulle lagt på frukost, lunch och middag hamnade i en sparbössa som sedan blev en biljett och hans uppfyllda nyårslöfte – Thailandsresan.

2017 satte jag mina nyårslöften, så här såg de ut:

1. Ta hand om mig, äta mindre kött och röra på mig.
2. Lära mig att skriva snyggt med blyertspenna.
3. Gå ”all in” på studierna jag startade oktober 2016.
3. Slutföra studierna
4. Köra mer bil i Stockholm
5. Läsa mer böcker

Utvärdering efter 2017 års slut. Jag klarade alla utan punkt 2. Men det gjorde ingenting för det kom ut en fantastisk bläckpenna som man kan sudda, så jag behövde inte det löftet längre. Jag hittade ett alternativ som passade mig bra och jag lärde mig att det är ok att ta lite genvägar om det underlättar en aning.

Vilka är dina nyårslöften? Har du behövt ta några genvägar någon gång? Jag rekommenderar dig att fundera och skriva upp några löften. Det kan ge dig tid för att tänka och komma på idéer som ligger i ditt undermedvetna. Du behöver inte klara alla, men gör ett försök!

If life gives you lemons, paint that **** gold.

Allt gott,
Ann-Sofie Rolf, elev på NTI-skolan

 

Inga kommentarer

Posta en kommentar