Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Ebba Seilitz

Hur kommer det sig att du valde att studera på NTI-skolan?
För mig var det viktigt att kunna studera på distans, och NTI var det första alternativet jag fastnade för, då lokalerna där proven skrivs ligger lokalt och lättillgängligt. Plus för snabb och enkel kontakt med studievägledare, som verkligen ansträngde sig mer än jobbet innebar för att få in mig på kurser med kort varsel för att hålla tidsplanen. Första intrycket av NTI var studievägledaren Tina, och hon brinner verkligen för sitt arbete.

Vad har du studerat på NTI-skolan?
Jag läste upp diverse kurser för att kunna söka till högskola, bland annat Svenska 2 och3, Engelska 6, Retorik samt Matte 2.

Hur har det gått att studera på distans?
Det har gått bra. Lärarna har varit otroligt flexibla beroende på hur min livssituation såg ut, och hjälpte till att lägga upp en studieplanering som passade mig. Om något oväntat dök upp så var det aldrig några problem att ändra om i schemat. Det har alltid varit lätt att få tag i lärarna om det var något som behövde förtydligas.

I vilken takt studerar du, gör du någonting annat vid sidan om dina studier?
Jag läser 100%, samtidigt som jag arbetar två dagar i veckan.

Hur ser en vanlig vecka ut för dig vad gäller studier?
Så olika beroende på vilken kurs jag läst. Oftast läser jag dagtid, börjar vid 9 och läser till 16, med lite hundpromenader som studiepaus.

Är det svårt att disciplinera sig själv att genomföra sina studier på distans?
Ja, det tycker jag att det har varit ibland. Personligen är det startsträckan som är längst, när jag väl har satt igång så är det inga problem, men det gäller att börja. Lärarnas tålamod och flexibilitet har varit guld värt. Skulle däremot aldrig vilja byta bort distans, har även valt en högskoleutbildning på distans för att kunna jobba och ta hand om hundarna samtidigt.

Skulle du rekommendera någon av dina vänner att plugga på distans via NTI-skolan?
Jag skulle rekommendera alla som ska läsa någon kurs som NTI har att läsa där. Fantastiska lärare, grym studievägledning och bra support när man kanske behöver ändra studietempo eller liknande. Trots att jag aldrig träffat mina lärare så har jag alltid upplevt en personlig kontakt och engagemang, till och med från provledaren när man varit på skolan. Önskar att NTI hade en kriminologutbildning, då hade jag läst den där också.

Ebba