Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Studieplan – anpassad för mig!

Annelie är 51 år gammal hon vände sig till NTI-skolan för att kunna uppfylla sin dröm om ett nytt yrke.

Annelie Malmvärn har dyslexi och studerar på distans från NTI-skolan. Annelie är 51 år gammal och bor utanför Torsås i Småland.

– Jag har 200 poäng kvar att läsa, sedan är jag färdigutbildad undersköterska. Jag läser utbildningen på kvartsfart för att kunna jobba inom hemtjänsten samtidigt, berättar Annelie som är väldigt nöjd med upplägget och lärarna på NTI-skolan.

– Lärarna har ett fantastiskt tålamod och lyssnar verkligen på mig. Jag kan ringa och säga att jag vill ändra studietakt, dom är väldigt flexibla, berättar hon.

– För mig är det viktigt att jag känner mig trygg med lärarna, trots att jag inte träffar dom ansikte mot ansikte. Det gör jag verkligen med mina lärare på NTI-skolan, dom finns alltid där för mig, bara ett mail eller ett telefonsamtal bort.

Annelie berättar att hon tidigare dragit sig undan på grund av sina läs- och skrivsvårigheter. Hon hade aldrig kunnat tro att hon skulle fullfölja en hel utbildning.

– Jag ångrar inte en dag som jag pluggat, jag har utvecklats mycket som människa under mina studier och snart har jag nått mitt mål, avslutar Annelie.