Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Fanny 22 läser flexibelt på distans!

Plugga när, var och hur du vill – med fullt lärarstöd. Det kanske låter som en dröm, men är fullt möjligt om du frågar Fanny som pluggar på NTI-skolan.

– Jag bor i Sydkorea och jobbar som nanny samtidigt som jag läser gymnasiekurser på distans, berättar Fanny 22 år.

Det bästa med NTI-skolan är flexibiliteten!
– Jag lägger upp mitt schema helt själv, vilket passar mig perfekt. Jag jobbar som nanny till och från, jag reser och träffar vänner. Ibland vänder jag på dygnet men det spelar ingen roll. Vissa dagar studerar jag i tolv timmar, vissa dagar i fyra timmar och andra dagar inte alls, berättar hon.

Hittills har Fanny läst två kurser inom administration på NTI-skolan
Syftet är att bli behörig till högre studier vid universitetet och så småningom studera till dietist.

– Många av mina lärare på NTI-skolan har Skype, vilket underlättar kontakten. Tidsskillnaden mellan Sverige och Sydkorea har satt käppar i hjulet ibland, men det har alltid gått att hitta en lösning.

Fanny har dyslexi och var först lite orolig för att börja plugga
– Det hade jag inte behövt vara, allt har gått jättebra! Jag har fått olika hjälpmedel från en logoped i min hemkommun. Det jag använder mest är ClaroRead, ett program som läser upp texter på datorn. Jag får dessutom lite längre tid på mig under proven eftersom det tar längre tid för mig att läsa och skriva, berättar Fanny.

 

Text: Emma Sabel