Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Daniela Tulumello, HR-assistent

Daniela studerar till HR-assistent på NTI-skolan närlärande i Stockholms stad.

I Stockholms stad kan man välja att läsa i klassrum (närlärande), eller på distans, då man läser kurspaket inom handel och administration. Klassrumsundervisning på NTI-skolan är inte som en traditionell sådan, så vi bad Daniela berätta lite om hur det är att studera hos oss och om hennes planer för framtiden.

Daniel_Tumulltu_oskarpa_beskurenDaniela Tulumello

Hej Daniela, du har arbetat en del innan du bestämde dig för att läsa hos oss, vill du berätta lite om dig själv och din resa?

Jag har arbetat i butik sedan gymnasiet och trivts väldigt bra med det. Mitt arbete har möjliggjort utlandsvistelser och gett mig många års arbetslivserfarenhet. Jag flyttade till England 2010 där jag arbetade i butiker och som hotellreceptionist samt studerade några kortare kurser. Hösten 2014 flyttade jag tillbaka till Sverige, efter fyra år i England, och sedan dess har jag arbetat som butikschef på en Italiensk butikskedja.

Hur kommer det sig att du började studera igen?

Att börja studera var något jag har funderat över i ett par år, men nu var jag redo för en förändring. Jag ville utvecklas och pröva någonting nytt!

Det var svårt att välja utbildning men när jag hittade yrkesinriktningen HR-assistent, så föll allting på plats. NTI-skolan var en av de få skolor som kunde erbjuda den utbildningen.

Beskriv hur det är att studera närlärande på NTI-skolan…

Det finns så många fördelar med att studera i närlärande-form. Lokalerna är tillgängliga att sitta och studera i alla vardagar i veckan och jag får möjlighet till hjälp och stöd med skolarbeten från lärare på plats. Dessutom får jag träffa skolkamrater som studerar samma kurs vilket gör att vi kan utbyta idéer och plugga ihop.

Har du några reflektioner över någonting som varit extra svårt eller lätt med dina studier?

Det jag funnit ”svårt” är kanske att återgå till studier efter så lång tid. Det var över 10 år sedan jag gick ut gymnasiet och kurserna i London var korta. Jag har arbetat med mestadels praktiska uppgifter i butik.

Men jag tycker det är otroligt givande och roligt att studera igen. Det är verkligen rätt tid för mig och jag känner mig redo för studier.

Vad har du för planer för framtiden?

Jag vill arbeta som HR-assistent och sedan utvecklas vidare till HR-chef. Jag vill arbeta på ett internationellt företag då jag kan få användning för engelskan från de åren jag var bosatt i England.

En sista fråga, skulle du rekommendera någon av dina vänner att studera på NTI-skolan närlärande?

Ja, jag skulle rekommendera alla att plugga närlärande på NTI!

Vi önskar dig lycka till med dina fortsatta studier och dina planer för framtiden!

 

Vi använder oss av cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så bra som möjligt. Accepterar du att cookies används?

NejLäs mer Ok