Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Cecilia Nystrand blivande inköpsassistent

1706_CeciliaNystrand

Jag är 23 år och bor i Tyresö och är precis klar med ett kurspaket som heter inköpsassistent. Jag har pluggat sedan i oktober 2016 och jag är färdigutbildad i juni i år. Redan innan jag var klar fick jag jobb som inköpsassistent på ett internationellt Tech-företag.

Jag började plugga för att jag ville byta bransch och karriär. Jag började med att leta på nätet och där fann jag till slut kurspaketet ”Inköpsassistent” som lät intressant. Jag visste inget om yrket och vad det riktigt innebar men jag skickade en spontanansökan på mobilen, och en tid därefter fick jag veta att jag fick starta. Nu är jag väldigt nöjd att jag sökte för med tidens gång växte intresset för yrket och jag vet nu att jag valde rätt.

Jag har studerat på distans via NTI-skolans studieportal Omnius, där hittar jag lätt alla mina kurser, schema, uppgifter, kontakter osv. Jag var lite tveksam först till att studera på distans men det har fungerat hur bra som helst. Mina lärare har alltid svarat på frågor och varit väldigt tillmötesgående så den biten har fungerat väldigt bra.

Jag letade ganska mycket arbeten men mycket krävde längre erfarenhet av yrket eller högre examen. Men så fann jag ett företag som sökte en inköpsassistent som ville bredda sin erfarenhet och växa inom yrket, vilket lät positivt. Jag sökte och vart en av tre potentiella ansökande. Processen gick ganska snabbt från att jag fick ett samtal från konsultföretaget till att jag fick komma på intervju till själva företaget som sökte. Sen fick jag samtalet om att företaget funnit mig positiv och med en bra inställning om att vilja lära sig nya saker, som vart resultatet av att jag fick jobbet. Jag trivs väldigt bra på mitt arbete. Min plan för framtiden är att klättra upp i karriären och få titeln inköpare.

Jag skulle absolut rekommendera NTI-skolan till mina vänner, det fungerar ju! Vare sig det gäller att läsa upp en kurs för att studera vidare eller, som jag, läsa en yrkesförberedande kurs. Jag rekommenderar absolut NTI-skolan!