Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Arbetade tidigare som frisör, både som anställd och som egenföretagare.

” Jag drev en liten salong tillsammans med en kollega men efter ett tag så kände jag att jag ville göra något annat. Jag trodde verkligen att det var för sent för att sadla om men så hittade jag någonting som verkligen intresserade mig och så tänkte jag att det är nu eller aldrig.”

Det tog nio månader att läsa till HR-assistent med ett ämne i månaden, totalt nio olika ämnen. Det blev heltidsstudier på distans så att all ledig tid lades på studierna.

” Det passade min livssituation perfekt. Jag har barn och genom att plugga på distans är jag alltid tillgänglig för dem samtidigt som jag kan lägga upp mina studier så att det passar mig och min familj.”

Fortsatta studier på NTI-skolan – det är aldrig för sent att studera!

”Nu när jag gett mig in i studierna igen som vuxen känner jag att det har aldrig varit så roligt att plugga. Ju mer jag pluggar desto mer vill jag fortsätta. Jag har blivit så inspirerad till att fortsätta plugga så jag har sökt ytterligare kurser på NTI-skolan. Jag hoppas snart få ett arbete där jag får användning av alla mina nya kunskaper. Är det någonting jag lärt mig så är det att det aldrig är för sent att studera!”

Det bästa med distansstudierna är att förfoga över sin egen tid.

” Det bästa är att man kan bestämma själv över studierna. Jag kan själv bestämma mellan vilka tider och även var jag vill studera. Dessutom får jag får bra feedback från läraren och stöd om jag behöver.”

Men det finns såklart sådant som är svårare då man läser på distans och det har mycket med självdisciplin att göra.

”Det är viktigt med självdisciplin när man pluggar på distans. Ibland måste jag arbeta på att få studiero och att hålla mig till mitt ”pluggschema”. Det hade också varit bra att ha klasskamrater att bolla med.”

Vi bad om tips och råd för framtida studenter utifrån den erfarenhet som hon nu har. Svaret kom snabbt och glatt.

”Att göra det! Det finns så mycket roliga och intressanta kurser och verkligen lyxigt att man har möjligheten att studera. Att det aldrig är för sent att göra något nytt. Men det gäller att vara strukturerad och ha ett sorts schema som man i alla fall försöker följa. Jag rekommenderar NTI-skolan för alla som vill studera på distans!”

11 Kommentarer
 • Balgis
  Posted at 00:22h, 22 maj Svara

  Bra kämpat och lycka till!

 • Kent
  Posted at 08:35h, 22 maj Svara

  Jag håller med att just självdisciplinen är viktig, att man håller sitt studieschema, hur man nu har planerat för sig själv.
  Ibland kan man sakna bollplank från studiekamrater, fast för mig har det funnits andra som läst samma utbildning på andra håll man har kunnat ringa till och prata med, det har hjälpt mig.

  Det har för det mesta varit kul att läsa, även om alla ämnen inte passar en lika bra. Det känns dock som en stor förmån att kunna få läsa även i vuxen ålder.

  En trevlig form att läsa på.

 • Luis Sánchez
  Posted at 08:36h, 22 maj Svara

  Vad superbt det låter Caroline!
  Självdisciplin och förfoga över sitt eget schema. Tack för dina varma rekommendationer att läsa hos oss!

  /Luis

 • Lalise
  Posted at 10:30h, 22 maj Svara

  Jag har lika åsikt mid Caroline. Tack för att du dela oss din erfarenhet.

 • missnöjd
  Posted at 10:32h, 22 maj Svara

  Min erfarenhet är att det är en omöjlighet att studera med barn på NTI, eftersom NTI är oflexibla kring proven. Det finns ingen möjlighet att kunna avbryta en inlämningsuppgift pga oförutsedda händelser som kan uppstå när man har barn.

  • NTI-skolan
   Posted at 14:36h, 22 maj Svara

   Hej Miss nöjd ;),

   Det stämmer att vissa prov och inlämningsuppgifter har en tidsbegränsning. Det är bra om man under den tid man har en inlämningsuppgift eller prov ser till att avsätta tid då man kan sitta ostört. Det går också alltid bra att höra med sin lärare om man kan flytta uppgifter till tidpunkter då det passar bättre. Även då det är många som studerar med barn så är det ju inte rätt för alla. Du får gärna höra av dig till vårt elevombud så att vi kan reda ut om allt gått rätt till. Du når honom på elevombud@nti.se

   Hoppas att du hittar en studieform som passar dig bättre. Du får gärna höra av dig till oss igen om du vill ha tips på andra skolor eller om vi kan hjälpa dig på annat sätt med tips eller råd. Annars vill vi önskar dig varmt lycka till i framtiden!

   Varma hälsningar,

   NTI-skolan

 • Mahari
  Posted at 15:00h, 22 maj Svara

  Bra kämpat med bra ide och lycka till!

 • Ki
  Posted at 11:50h, 23 maj Svara

  Grattis till framgångsrika studier – och kanske mest till upptäckten av hur roligt det kan vara att studera! :)

 • Dilrubyat
  Posted at 21:29h, 11 juni Svara

  Hej Carolina !
  Jag tror att om man kämpar så hård kan man ta deras dröm.Det låter bra din berättelse.Lycka till.
  Mvh Dilrubyat Khan.

 • Chutima Svensson
  Posted at 22:29h, 13 juni Svara

  Hej alla som är på plats. Jag är ny på nti skolan och nästan vet ingenting om nti men jag tycker att på nti skolan jag måste hjälpa mig själva så mycket jag kan och hoppas att jag få hjälp av lärare som jag ska ha på alla emne som jag välja.
  Chutima Svensson

 • NTI-skolan
  Posted at 08:49h, 14 juni Svara

  Hej Chutima,

  Välkommen till NTI-skolan! Du har fått en personlig kurslärare som du kan ha kontakt med måndag till fredag eller när ni kommer överens. I ditt elevrum hittar du kontaktuppgifter till denna. Jag såg ditt andra meddelande på det andra blogginlägget men det var så mycket personlig information från dig så jag valde att inte publicera det. Du får gärna kontakta oss i supportforum om du behöver fråga frågor till administration eller studie och yrkesvägledare. Här finner du det: https://supportforum.nti.se/org/nti-skolan/

  Lycka till med dina studier hos oss!

  Mvh,

  Marie på NTI-skolan

Posta en kommentar