Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Jag heter Britta Hallneborg och undervisar i naturkunskap och geografi. Givetvis tycker jag att just dessa ämnen är otroligt roliga och intressanta.
Dessa kurser innefattar så mycket, från vår minsta beståndsdel, atomen, till de enorma krafter under jordskorpan som format och fortfarande formar vår jord. Jag gillar att vara ute i naturen. Att paddla i någon älv, ta ridturer i skogen eller bara ge sig ut på en kortare vandring med en fikakorg uppskattar jag verkligen. Jag antar att fler än mig uppskattar både vår svenska natur, men även andra plaster och länder vars natur kan skilja sig markant från vår. Att läsa naturkunskap och geografi ger en förståelse för varför det ser ut som det gör på vår jord, men också om hur vi på bästa sätt brukar de resurser som finns på jorden med så liten påverkan som möjligt, dvs hållbar utveckling. Att läsa på distans är både frihet och ansvar. Du bestämmer själv när och var du ska läsa, men du måste själv se till att du pluggar. En stor fördel med att läsa på distans är att du, dagtid, kan ringa mig om du har frågor eller så mailar du och får svar då på dina frågor. Man får oftast mer tid med sin lärare på det viset än någon timme/dag i ett klassrum tillsammans med flera andra elever. En annan fördel är upplägget i kurserna. Här får du verkligen använda flera av dina sinnen. Kurslitteraturen är grunden som vi utgår från i både naturkunskap och geografi. Sedan finns övningar, självtest, filmer, undervisning etc. Det gör att du på många olika sätt får bearbeta kursinnehållet. Mitt bästa tips till dej som läser på distans är att följa de tidsplaner som finns i kurserna så du inte halkar efter i kursen. Jag vet att min styrka är att förklara olika fenomen i mina ämnen på ett lättbegripligt sätt och jag hoppas att jag kanske får förklara någon spännande företeelse i naturkunskap eller geografi även för dig.