Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Bo Göran, lärare på NTI-skolan

Hur kan man studera dina ämnen på distans?
– Eleverna gör uppgifter och prov hemma. Dessa skickas sedan till oss lärare för bedömning.

Vilka fördelar finns det med distansstudier tycker du?
– Eleverna blir inte bundna tids- och platsmässigt, så det fungerar bra även om de jobbar samtidigt.
– Trots att det är distansstudier får de studerande bra möjlighet till lärarkontakt via telefon och vår digitala lärplattform.

Är det svårt att disciplinera sig själv att genomföra sina studier på distans?
– De flesta av våra studerande är högt motiverade så det är inga problem, men det är klart att man måste ha en egen drivkraft.

Vad är roligast med ditt jobb?
– Det är en tillfredsställelse att veta att elever som behöver mer hjälp kan få det, och att många av dem använder den möjligheten. Det är unikt för distansstudier, när en ”vanlig” lektion i ett klassrum är slut, är också tiden för frågor slut. När man pluggar på distans finns alltid tid för extrakommunikation mellan lärare och elev.

Vilka är dina största styrkor som lärare?
– Att strukturera kursupplägg så att kurser blir begripliga, intressanta och på rätt nivå. Jag tror att jag har en bra framtoning i mötet med eleverna. Jag gillar att delta i utvecklingsarbetet och att vara kreativ.

Vi använder oss av cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så bra som möjligt. Accepterar du att cookies används?

NejLäs mer Ok