Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Hindrar tidsbrist dig från att gå din drömutbildning? Då är NTI-skolans distanskurser i lägre fart perfekta för dig!

Hos NTI-skolan går det att studera på distans i den takt som passar just dig. Om du jobbar heltid och har barn kanske 2 timmars studier per dag i 20 veckor är det som passar dig bäst, eller så fungerar 4 timmars studier per dag i 10 veckor bättre vid sidan av ditt deltidsarbete.

Det är möjligt att sänka kursfarten om du märker att den inte fungerar som du hoppats, men planeringsändringar kan göra dig skyldig att återbetala studiemedel, eftersom mängden studiemedel du har rätt till varierar beroende på vilken kursfart du väljer. Observera att 50 procent är den lägsta fart du kan gå och fortfarande få CSN.

Studiemedel och undantag

Studiemedlet räknas ut per hel vecka som studeras. Om du inte studerar hela första och sista veckan av kursen kan du få ytterligare en veckas studiemedel (förutsatt att det blir minst 7 dagar sammanlagt). Se mer om detta på CSNs hemsida.

Om dina studier påverkas av en funktionsnedsättning kan du i vissa fall studera i 75 procents hastighet och få samma studiemedel som du hade fått vid helfart.

Villkoren för detta kräver att:
* du behöver lägga ner mer tid på dina studier på grund av svårigheter orsakade av diagnosen

* skolans egna stödåtgärder (inlästa böcker, tillgängliga specialpedagoger, längre provtider) inte räcker till för att kunna gå ut kursen med godkänt betyg

* du kan visa giltigt intyg på din diagnos

Kurspaket

Till skillnad från de enskilda kurserna så erbjuds inte kurspaketen i någon lägre hastighet. Du kan i stället anmäla dig till de individuella kurserna och gå dem i lägre hastighet separat tills du betat av det som skulle ingått i paketet.

Om du föredrar flexibilitet framför att bli färdig snabbt så kan 75, 50 eller 25 procent vara något för dig. Observera att det är inte alla våra kommuner som erbjuder dessa hastigheter (OBS kontakta din hemkommun för att se vad som gäller just för dig). Då får du extra tid över till annat. Var dock beredd på att lokala avvikelser kan göra att du måste ta dig till NTI-skolan för slutprov eller labbar. Labbar i kemi samt fysik på plats är ibland obligatoriska. Kontakta oss eller din hemkommun för att få veta vad som gäller för dig.

Vare sig du väljer att studera i helfart eller långsammare så kommer din lärare vara tillgänglig att guida dig hela vägen från kursstart till betyg.

Låter det intressant? Gör en intresseanmälan genom att klicka på länken till höger (detta är inte en ansökan) eller lämna in din ansökan via din kommun. Utbudet av kurser i din kommun hittar du under “Hitta din komvux distansutbildning”.

Med NTI-skolans flexibla utbildning är du närmare din dröm än någonsin!

2 Kommentarer

Posta en kommentar