Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Står du inför en nystart? Ska du snart börja studera och klättra vidare mot målen?.Här kommer en resumé för dig som ska ansöka till någon(ra) av våra kurser på NTI-skolan. 

Hur fungerar komvux? 

I blogginlägget “Hur fungerar komvux?” tar vi upp hur komvux fungerar. Vem har behörighet att läsa på komvux? Hur höjer man betygen genom prövning? Vilket ansvar ställs på mig som elev? All information hittar du i inlägget.

Funderar du på vilken kurs du ska läsa?

Det kan vara svårt att veta vilket centralt mål man har med sina studier. I blogginlägget “Karriärvägledning” lyfter vi upp ämnet och tar hjälp av våra studie – och yrkesvägledare. Har du tagit del av vår “Hitta ditt jobb – jag” lista? Har du tittat på arbetsmarknaden för ditt yrke? Med vem kan du bolla ideer och planera? Du hittar väldigt matnyttig information i blogginlägget. Ett annat tips är att läsa 5 utbildningar som ger högst lön och se om något där passar dig.

Hur ansöker jag? 

I blogginlägget “Hur ansöker man till komvux?” reder vi ut vad du behöver för att ansöka till komvux. Hur du förbereder dig bäst inför ansökan och vi tar även upp vilken information du behöver när det väl är dags att ansöka. Vi tar även upp några punkter av det som kan vara nyttigt att checka av när du ansöker, så att inget blir fel. Bor du i Stockholm? Då kan du även ta del av så här ansöker du via Stockholms kommun

Hur fungerar studentekonomin? 

Har du funderingar på hur du ska klara ekonomin som student? HÄR hittar du praktiska tips på hur du klarar ekonomin som student. Vill du veta hur andra har gjort? HÄR intervjuar vi elever om hur de klarar sig ekonomiskt som student. Kanske har du barn och är föräldraledig? HÄR hittar du en video där Elizabeth berättar hur det är att studera på distans och vara föräldraledig. Du kan även kika in på inlägget “Distansstudier då man är föräldraledig” för fler tips.

Hur fungerar det att studera på distans?

Distansutbildningar blir allt mer populära och tack vare digitaliseringen kan vi slå ihop de bästa av båda världarna. Läs inlägget “Distansstudier – det bästa av två världar” för mer information om hur vårt klassrum fungerar, lärarkontakter som är helt individanpassade och vilka läromedel som finns. Är den bästa utbildningen den som är tillgänglig för alla? I blogginlägget “Bästa utbildningen – distans?” tar vi upp hur det är att studera på distans. Oavsett om du befinner dig ute och reser, för dig med en funktionsvariation för dig som vill jobba samtidigt som du studerar eller vart du nu än befinner dig i livet. 

Hur går det egentligen till när du har ansökt via din hemkommun?

Kortfattat går det till så här:

 • Dina kursval skickas till NTI-skolan
 • All information skickas till din mejladress inför kursstart.
 • Du börjar plugga.

Vill du veta mer om hur det verkligen fungerar när du har ansökt? Då kan du gå in på “Distansstudier – så fungerar det att läsa på distans”. 

Har du några frågor hittar du svar på det mesta i frågor och svar där du även kan kontakta våra studievägledare och vår administration.

2 Kommentarer
 • ida ljungdahl
  Posted at 20:36h, 26 augusti Svara

  Hej!
  jag vill börja läsa några fler kurser hos er på NTI, läser redan historia 1b men skulle vilja börja läsa geografi, filosofi och samhällsvetenskap gymnasiearbete. Hur ansöker jag?

  • Emilia
   Posted at 10:10h, 27 augusti Svara

   Hej Ida!
   Vad kul att du vill studera hos oss!

   Du ansöker genom vuxenutbildningen i din hemkommun. Besök sidan länkad nedan, välj din hemkommun och en av de kurser du är intresserad av, så kommer du till en sida med direktlänk till Komvux i dina valda kommun. Där ansöker du.
   https://www.nti.se/hitta-din-komvux-distansutbildning/

   Lycka till! :)

Posta en kommentar