Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Då NTI-skolans utbildningar sker på distans måste varje uppgift skickas in till läraren digitalt. Men hur går detta till egentligen? Vad tycker våra elever om inlämningsprocessen? Läs nedan om vad Emilia, Mia och Jennifer har för erfarenheter.

Emilia uppskattar den hjälp och återkoppling hon får på NTI-skolan

Emilia fick sin ADHD-diagnos när hon var 13 gammal, och har aldrig tyckt särskilt mycket om att gå i skolan. “Jag fick aldrig den hjälpen jag skulle ha behövt från första början,” säger hon, “men när jag hittade NTI-skolan så hittade jag även en skola som finns där och hjälper, men det är ändå på mina egna villkor.”

“Det skiljer sig väldigt mycket mellan NTI-skolan och de tidigare skolorna jag gått på,” påpekar hon. “De tidigare skolorna jag gått på gav aldrig någon återkoppling om jag gjort fel eller om jag hade gjort för lite. Det gjorde att jag tappade lusten och tappade förtroendet för både lärarna och den dåvarande skolan.”

Emilia berättar att hon gick naturkunskap hos oss på NTI-skolan förra hösten, och att hon ska gå fler kurser under sommaren och den kommande hösten. “Inlämningen skiljer sig inte allt för mycket vilket jag tycker är ett plus i kanten.” Hennes favoritsätt att lämna in uppgifter på är papper, som det var förr. “På det sättet finns det inget stopp för kreativiteten,” avslutar Emilia.

NTI-skolan är Mias förstahandsval

Mia läser Företagsekonomi 2 och Redovisning 1 på NTI-skolan, och säger att upplägget skiljer sig lite mellan de två kurserna: “Andra kurser jag läst har upplägget att det står vad som ska läsas varje dag för att ha koll, men i Redovisning 1 är det bara vad jag ska läsa eller göra under en vecka.” Hon tycker det känns lite annorlunda, men tror att hon kommer vänja sig ganska snabbt. “Det känns som en fördel då jag läser två kurser parallellt,” fortsätter hon. “Då kan jag till exempel göra det som jag ska i Redovisning 1 under två dagar, och sen fokusera på Företagsekonomi 2 resten av dagarna.”

“Jag har studerat ganska mycket i vuxen ålder,” säger Mia, “först till undersköterska och då var det som en vanlig skola, jag var där varje dag.” Hon har även studerat på distans via andra skolor, och träffade då klassen två till tre dagar i månaden. “Fördelen var att jag fick en klasstillhörighet och ett ansikte på lärarna, nackdelen var att det skulle göras grupparbeten på distans och det är alltid en eller två som inte bidrar med något.” Hon nämner även resorna som kostsamma, med tåg och övernattning på hotell.

“Om jag skulle ställa alla dessa utbildningar mot varandra så väljer jag NTI-skolan,” avslutar Mia. “Jag tycker det fungerar bra, och jag har alltid fått den hjälp och det stöd jag behövt.”

Det är tydligt vad jag ska lämna in och vad som efterfrågas

Jennifer är på sin fjärde distanskurs på NTI-skolan. “Det är så himla skilda ämnen men jag kan säga att överlag så tycker jag att det är tydligt hur jag ska lämna in och vad det är som efterfrågas.” Hon använder kursen Historia A som ett exempel; det passade inte hennes studieform att ha en stor uppgift att slutföra samtidigt som andra mindre uppgifter och prov kom upp under kursen, och särskilt inte när hon är föräldraledig. “Jag har informerat läraren om situationen och hoppas att det går att lösa på annat sätt.”

Jennifer säger att det inte spelar någon roll för henne hur inlämningarna ser ut och i vilken form de ska ske, så länge hon känner sig säker på uppgiften. “Det är kul och annorlunda!”

 


 

Är du också sugen på att studera på distans hos NTI-skolan? Klicka här för att se alla utbildningar vi erbjuder, sortera på just din kommun för att se vilka utbildningar du kan söka.

Lycka till!

4 Kommentarer
 • María Paula Velez
  Posted at 23:02h, 08 augusti Svara

  Hej, jag heter Paula och Jag kan börja plugga med er, jag behöver veta mer information
  Tack för hjälpen

  • Emilia
   Posted at 14:22h, 11 augusti Svara

   Hej Paula!
   Vad kul att du vill börja studera på NTI-skolan!

   Välj din kommun och vilken kurs du vill studera på denna sida: Hitta utbildning
   Du kommer då till en direktlänk till vuxenutbildningen i din valda kommun, och det är genom vuxenutbildningen du ansöker till en kurs på NTI-skolan.

   Lycka till!

   Vänligen, NTI-skolan

 • Mirsade
  Posted at 10:39h, 06 oktober Svara

  Jag vill börja studera med er men när jag vill välja kommunen det finns inte Malmö! Hur ska jag göra. Mv Mirsade

  • Hannah Öster
   Posted at 14:00h, 06 oktober Svara

   Hej Mirsade,

   Vad roligt att du vill börja plugga!

   Kontakta vuxenutbildningen i din hemkommun så hjälper dem dig med en ansökan. Har du fler frågor går det bra att kontakta oss via supportforum som du hittar HÄR.

   Lycka till!

   Med Vänliga Hälsningar,
   NTI-skolan

Posta en kommentar