Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Att studera på distans är både bekvämt och praktiskt, men hur är det under jul och nyår?

Att studera på distans hos oss på NTI-skolan är både bekvämt och praktiskt, men hur gör våra elever egentligen med studierna under jul och nyår? Nedan berättar Tatjana och Ivanka om sina strategier för att inte hamna efter med studierna under helgdagarna. 

Tatjana planerar att fortsätta plugga som vanligt under de kommande helgdagarna.

“Att hålla disciplinen underlättar framtidens inlärning,” säger hon, och poängterar att hon då inte kommer vara tvungen att växla upp efter nyår och ta igen de studier hon skulle missat. “Jag har inte så mycket erfarenhet av helgdagar under mina studier,” påpekar hon, “men jag brukar jobba mer innan för att kunna ta ledigt på själva helgdagen.”

Hon prioriterar studierna och gör klart dem, vilket ger Tatjana en viss flexibilitet om det skulle dyka upp någonting roligt. “Min studietakt är 50 procent och jag är arbetssökande. Jag brukar sitta med plugget på förmiddagar, och om det behövs mindre tid så är det okej.” Hon säger själv att hon inte har behövt ta mer tid till studierna, utan oftast ligger flera dagar före veckoplaneringen. “Det beror på att jag kan ämnet, jag läser det enbart på ett andraspråk.” 

Tatjana berättar att hon inte har några barn, men att hon ska åka till Schweiz innan jul för att smygfira med familjen.

“Hade jag min familj här i Sverige så skulle jag ändå prioritera min inlärning,” påpekar hon. “Jag stiger hellre upp tidigare för att hinna med plugget såväl som roligheter med familjen.”

___

 

Ivanka kommer, precis som Tatjana ovan, inte låta julen påverka studierna.

“Dock så kanske nyår blir ett undantag, men det lär nog bara ske runt 12-slaget,” säger hon. “Annars blir det som vanligt då med.” 

Hon brukar göra det roliga innan plugget, så som fika med kompisar. “Då går jag och gör det först och resterande tid blir det fokus på studierna.” Om Ivanka är trött en dag så brukar hon titta på matematikvideor, medan hon grottar ner sig i sin lärobok när hon är pigg eller inte har någonting annat för sig. 

___

Har du några bra tips eller strategier för att hålla igång plugget över jul och nyår? Dela gärna med dig av dem i kommentarsfältet nedan.

Inga kommentarer

Posta en kommentar

Vi använder oss av cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så bra som möjligt. Accepterar du att cookies används?

NejLäs mer Ok