Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

På NTI-skolan kan du läsa alla våra kurser och utbildningar på distans, där du som student själv väljer din studietakt, deltid eller 100%. Det ger dig möjlighet att studera var du vill och när du vill – allt för att du ska kunna studera hos oss på ett sätt som passar just dig.

Men hur fungerar det egentligen rent praktiskt att studera på distans? Vi reder ut de vanligaste frågorna och funderingarna nedan.

Så här går det till att studera på distans hos NTI-skolan 

Ansökan
Rent praktiskt söker du de kurser eller den utbildning du vill gå via Komvux i den kommun du bor (du kan se vilka kurser vi erbjuder i respektive kommun på vår hemsida NTI.se). Det är din hemkommun som tar beslut om ifall du blir antagen till en utbildning eller inte. 

Antagen
När du har blivit antagen till din utbildning får du ett välkomstbrev med information och inloggningsuppgifter till ditt digitala klassrum, ditt elevrum. Du får även kontaktuppgifter till din personliga kurslärare. 

Närvaro – aktivitet i elevrummet
Din närvaro registreras genom att du varje vecka loggar in i ditt digitala elevrum och gör veckans uppgifter. Att vara närvarande i kursen är lika viktigt som när du studerar i ett vanligt fysiskt klassrum. Den stora skillnaden med att studera på distans är att du själv väljer när på dygnet du vill närvara. 

Läromedel
Förutom din lärobok har du även tillgång till digitala läromedel som e-böcker, webbföreläsningar, webbsidor, undervisningsfilmer med mera. Du kan dessutom kontakta din personliga lärare via elevrummet för att få svar på dina frågor och för att få återkoppling på dina inlämnade uppgifter. 

Individuell studieplan
Distansutbildningarna följer samma studieplan och har samma krav som traditionell utbildning, men du kan själv välja när och var du vill studera och göra dina uppgifter. Det enda du behöver är en dator, surfplatta eller telefon och en internetuppkoppling. 

Betyg
Du gör betygsgrundande uppgifter varje vecka och mot slutet av utbildningen har du ett betygssamtal med din lärare innan slutbetyget sätts. Du kan sedan om du vill begära ut ditt betyg från Vuxenutbildningen i din hemkommun och använda det för att söka till den högskole- eller universitetsutbildning du drömmer om. 

Studera på distans för full flexibilitet
Komvux på distans skapar möjlighet för fler att läsa upp sina betyg och söka till en utbildning som tar dem vidare i livet. Eller varför inte läsa ett helt kurspaket på NTI-skolan och börja arbeta direkt efter studierna.  

Låt oss hjälpa dig att få nya kunskaper och ta nya spännande steg i livet. Välkommen till NTI-skolan! 

Hitta din distansutbildning här!

Inga kommentarer

Posta en kommentar