Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

NTI-skolan tar inte semester.

Vilket innebär att vi har kurser som startar och rullar på hela sommaren. Och vad kan vara bättre än att just skaffa sig ny kunskap över sommaren? 

I och med att NTI-skolan är specialister på distansstudier så har vi alltid våra kurser, avstämningar och support online. Med undantag för vissa prov på lokal samt drop-in-tider som är inställda på grund av Covid-19. Olika kommuner har olika regler för när och hur du ansöker; vill du gå en gymnasial kurs eller kurspaket, till exempel? I vissa kommuner måste  du ansöka via din kommun senast 8 veckor innan kursstart. Så nu är det hög tid att titta på kursutbudet och kolla din kommuns ansökningstider om du vill plugga i sommar!

Hitta din kurs och ansök

Till att börja med kan du gå till denna sida och välja din kommun i listan. Du ser då vilka av NTI-skolans alla distanskurser som erbjuds i din hemkommun, och klickar du på en kurs får du mer ingående information om vad den handlar om. Du ansöker sedan till NTI-skolan via kommunen du bor i.

Fördelen med att gå utbildning på distans är så klart att du har stor kontroll; när, var och hur du pluggar är helt upp till dig. Det finns olika kursfarter beroende på om du vill lägga mer eller mindre tid varje vecka på dina studier, och du har fortfarande rätt till studiebidrag via CSN när du studerar halvfart eller högre. NTI-skolans lärplattform Omnius är strukturerad för att ge både lärarna och eleverna bra struktur, samt ger dig en rekommenderad veckoplanering som är individuell för varje kurs och dess kursfart.

I ett tidigare blogginlägg frågade vi våra elever om vilken miljö de föredrar för sina studier, och nu i dessa tider kan det vara extra bra att vara kreativ i sitt platsletande! Var föredrar du att plugga? Vid köksbordet, i trädgården, eller kanske på stranden? Om du ska plugga i sommar, vilken kurs tänker du gå? Och kommer du passa på att njuta av solen på samma gång? Dela gärna med dig i kommentarsfältet nedan, och lycka till!

Inga kommentarer

Posta en kommentar