Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Det perfekta extrajobbet

En del av våra studenter har barn, en annan har en dyr hobby, en tredje vill köpa en lägenhet i framtiden. Vi alla har olika mål och drömmar men ett gemensamt mål för oss alla är att klara av våra studier. Men behöver man verkligen ge upp sin hobby eller pausa sitt sparande bara för att man vill plugga?

I vårt blogginlägg ”Så klarar du din studentekonomi” har vi tagit upp fördelen med att jobba extra på sidan av studierna för att dryga ut inte bara kassan men även ditt sparande. I den här guiden fokuserar vi på vad för extra jobb man kan ha när man pluggar.

 

Här nedan har vi fyllt på med lite jobbtips:

 1. Barnvakt – Gillar du barn eller har du egna barn? Då är barnvakt det perfekta extra jobbet för dig som vill jobba några eftermiddagar eller kvällar i månaden. Sök enkelt genom att sätta upp lappar i området där du bor eller gå med i någon Facebook grupp i ditt område och sök där.
 2. Hundvakt – Pluggar du hemifrån? Gillar du att vara ute i naturen? En stor fördel för dig som pluggar hemifrån är att många hundägare behöver hjälp under kontorstider och om du är hemma då – varför inte passa på att vara hundvakt samtidigt? Många hundägare kräver inte att du ska ha speciellt stor kompetens utan viljan att bara mysa och gå ut en liten sväng kommer du ofta långt med. Du söker enkelt efter jobb genom att sätta upp lappar i området, Blocket och i Facebook grupper – sökord Hundvakt.
 3. Statist – Gillar du att stå på scen? Kanske har du haft en liten dröm om att vara med i en film eller reklamsnutt? Det här jobbet är väldigt varierande och det är fritt fram för dig att välja vilka jobb som du vill ta och hur många du vill ta på dig. Kanske vill du inte bli uppbunden utan du kanske hellre vill ta något pass då och då när det passar dig? Du söker lättast på Google och Blocket men det finns säkerligen även Facebook grupper för dig som vill jobba som statist.
 4. Läxhjälp // Studdybuddy – Kanske är du extra bra på något ämne? Varför inte då passa på att hjälpa någon som kanske har svårt för ämnet eller bara vill utvecklas? Som studdybuddy har du ett betydelsefullt jobb där du kan göra skillnad och här kan du komma överens om hur mycket, när och vart ni ska jobba. Sök runt i den lokala Facebook gruppen, Blocket eller bli anställd hos ett företag som förmedlar läxhjälp.
 5. Sälj saker – Har du något hemma som du inte använder längre? Eller något som kanske tar lite för mycket plats eller kräver lite för mycket omvårdnad? Passa på och sälj det så att du kan unna dig något extra fint eller sälj för att ha en liten ”start up” på ditt sparkonto. Kanske är det de här som får dig att vilja spara ännu mer nu när du har lite på kontot? Det finns massvis med säljsidor att hitta om du googlar dig fram, Facebook, Blocket, Tradera är bara några få exempel på sidor där du kan sälja dina prylar.
 6. Erbjuda tjänster – Klipp gräset, vara husvakt och vattna blommor, skotta snö, bygga Ikea möbler, hämta & flytta saker. Kanske behöver din granne hjälp med något som du kan hjälpa till med men inte tänker på? Sätt upp lappar i området, annonsera att du kan göra tjänster i området och se vad dina grannar behöver och ifall det passar dig. Kanske hittar du något passande att göra någon gång i veckan, i månaden eller varje kväll?
 7. Hyr ut din bil – Visste du att man som privatperson kan hyra ut sin bil? Här behöver du knappt göra något själv för att tjäna pengar förutom lite administrativt arbete. Googla och bli ”anställd” hos ett företag för att vara säker på att du och din bil har den bästa tänkbara försäkringen ifall något händer.

Har du flera tips? Kommentera gärna så kanske vi kan göra en del 2. 

22 Kommentarer
 • Saeed
  Posted at 16:45h, 09 augusti Svara

  Hej!
  Bra tips, men behöver att utvecklas för att kunna verkställas. :)
  Mvh
  Saeed

 • Misrak
  Posted at 18:35h, 09 augusti Svara

  I want to know more about ”Statist”.

 • Daniel Hadgu
  Posted at 20:25h, 09 augusti Svara

  intressant och skulle du berätta hur man hittar att arbeta som engelska lärare jag har 28 års erfarenhet av undervisning.

 • Dalia Hamdan
  Posted at 09:00h, 10 augusti Svara

  Barnvakt och säljer saker,

 • Demhat
  Posted at 11:38h, 10 augusti Svara

  Tack för tipsen

 • sabita
  Posted at 13:04h, 10 augusti Svara

  Jag vill gärna nåt distans jobb,. typ statistisk

 • ani
  Posted at 14:17h, 10 augusti Svara

  Det finns jobb på lager på deltid för studenter.

 • Sandra
  Posted at 02:49h, 11 augusti Svara

  Säljer saker på Facebook ha sålt massor

 • Magnus
  Posted at 13:59h, 11 augusti Svara

  Mina tips på extrajobb:
  – Cykelmekaniker/reparatör under sommaren. Lätt att lära sig och stort behov bland personer som jobbar mycket och inte har tid.

  – Via taskrunner.se kan man hjälpa privatpersoner i sitt närområde med alla möjliga saker. Typ montera ikea-möbler, gräsklippning etc.

  – Däckbytare till bil under våren och hösten.

  – Bud på moped/cykel eller med bil- bra om man vil lära sig hitta. Företag som Uber/Foodora/RyskaPosten/Bring mm. Inga krav på språkkunskaper.
  – Ambulerande konsult via bemanningsföretag.

  Jag spelar själv som musiker/dj på fester. Det har jag iofs tränat väldigt länge på. Samtidigt finns det många andra tjänster man kan erbjuda i eventbranschen under sommarsäsongen då efterfrågan ökar – typ catering och servering.

 • Taghrid Jaber
  Posted at 15:57h, 11 augusti Svara

  Hej!
  Jag anser att man måste har erfarenheten när han vill ha det, jag har betyg och erfarenheten för lärare i mitt hemland flera år, och studerade mycket här i Sverige och har betyg på det. Men när jag fick jobb på skolan jag jobbat (skolvärd) där för jag gjorde den kurs, för att jag vill bättre min svenska språket och jag vill få bäste jobb. Jag tycker att man måste tänker på det och vilken jobb tycker om eller han vill ha det jobb? när han vill tänker på framtiden tack.
  MVH
  Taghrid

 • Ro
  Posted at 10:08h, 12 augusti Svara

  Bra tips och intressanta jobbområden! Tack för tipsen!

 • Birlinda munde
  Posted at 12:00h, 12 augusti Svara

  Hej. Jag heter Birlinda och jag är en av dem som valts ut för denna kurs. Jag har loggat in men kan inte komma in på kursen ordentligt. Jag har inte kunnat få kurslitteratur eller planering. snälla vad ska jag göra?

  Hälsningar 

 • Nazli Swidan
  Posted at 14:11h, 12 augusti Svara

  Jag vill jobba barnvakt i några eftermiddagar eller kvällar i månaden. Hur kan få det?

  • Olivia NTI
   Posted at 10:27h, 22 augusti Svara

   Hej Nazli! För att se vilka kurser som vi erbjuder, gå in på https://www.nti.se/hitta-din-komvux-distansutbildning/
   Det låter som att kategorin barn och fritid är den du ska leta under. För fler frågor och hjälp, kontakta gärna support. Lycka till!

 • Hassan
  Posted at 18:46h, 12 augusti Svara

  Jag vill jobba som barnvakt.
  Hur kan kan jag få det?

 • Rawan abou shamalah
  Posted at 23:38h, 12 augusti Svara

  Hej !
  Tack för tips och jag tycker
  att man måste sätt igång och skapa saker och projekt utöver dina studier. Fortsätt hela tiden att lära dig nya saker och visa ditt intresse och engagemang. Detta är även jättebra erfarenheter att ha med på ditt CV då företag intresserar sig alltmer för denna typ av engagemang.

  • Olivia NTI
   Posted at 10:24h, 22 augusti Svara

   Hej Rawan!
   Vad roligt att du fått hjälp av inlägget!

 • Florian
  Posted at 09:26h, 13 augusti Svara

  I Sverige samt i alla EU-s länder är det svårt att man hiitta ett jobb även om man har stor erfarenhet inom olika områden. Allt beror på: hur du presenterar ditt erbjudande, ålder, kön, lycka (tur), och de människorna man möter. I fyra år sen jag har kommit hit har jag jobbat bara som lokalvårdare och studievägledare trots att jag har mer än 30år arbetslivserfarenhet utomlands, alla körkortskategorier i fickan, engelska 6 med betyg och kurser i USA, massor av lärdomar att förmedla. Det verkar inte tillräcklig så att jag fortfarande är arbetslös och jag skickade hundratals CV utan resultat, _Ens till reklamfilmer. Men det är det, som någon sagt: ”Hoppet dör sist ” så att jag började skriva om alla mina livsutmaningar. Och tack vare Gud har jag inte bara få. Där det enda sättet att vidarebefordra mina erfarenheter! Tack ska ni ha!

 • Desire
  Posted at 12:34h, 13 augusti Svara

  Hej !
  Jag heter Desire, jag tror det är bra tips jobb men det skulle vara bättre om jag får ett jobb där ska jag få verkligen använda kapacitet eller där jag kan mötta olika mönniskar.
  Hur kan jag få det?

 • Mustafa Sheiko
  Posted at 13:56h, 21 augusti Svara

  Hej
  Jag är Mustafa Sheiko och vill jobba som lokförare.
  Hur kan jag gör det?

Posta en kommentar