Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Del 1 – Rapporter från NTI-skolans lärare i utlandet.

I vår miniserie berättar några av våra lärare som jobbar på distans om sin situation i det land de befinner sig. Först ut är Johanna och Martin Sjölin som bor i Fuengirola som ligger strax utanför Malaga.

Johanna började arbeta på NTI-skolan i december 2017

Då började hon i arbetslaget som undervisar i Svenska som andraspråk men ungefär ett år senare, augusti 2018, bytte hon arbetslag till Grundläggande Svenska som andraspråk som hon nu är kvar i. Och ett år efter det, augusti 2019, bosatte hon sig på heltid i Fuengirola. Idag lever hon i karantän på grund av coronaviruset och berättar såhär:

“Vi lever i karantän sedan den 15 mars. Det innebär att vi bara får gå till mataffären och apotek. Sedan två veckor har vi haft både ganska så molnigt och regnigt. Vanligtvis så är det sol här, jag tror att man brukar säga att det är 350 soldagar här på Costa del Sol. 

Man ska gå till den närmaste affären och det cirkulerar poliser hela tiden på gatorna. Så man går inte ut om man inte har ett legalt ärende.

För min del är det egentligen inte någon större skillnad. Jag jobbar på som tidigare. Går upp på morgonen och arbetar hela dagen. Det är rätt skönt för annars tror jag att dagarna hade blivit väldigt långa och livet hade blivit väldigt långtråkigt. Det som har blivit förändrat på NTI-skolan är ju situationen för elever som ska skriva prov på lokal. Vi har ändrat lite i våra rutiner för att få det att fungera på ett bra vis. För eleverna rullar ju annars studierna på som vanligt, det är väl en fördel för dem. “

Martin om vädret och “lockdown” i Spanien

“Första halvan av mars var varmt och härligt med temperaturer upp mot 25 grader. Men sedan kom Coronakrisen! Då blev det ”lockdown” här i Spanien och vi som bor här blev satta i karantän. Då slog vädret om och det började regna och det blev kallare. Det gör det faktiskt lättare att vara hemma hela dagarna. Det enda man får göra är att gå och handla i närmsta mataffär och rasta hunden (om man har någon) max 100 meter från bostaden. Karantänen kommer att hålla på till minst 11:e april. Det jag saknar mest är att inte få träna och promenera längs havet.”

Martin började arbeta på NTI-skolan i September 2019 och jobbar som lärare i matematik.

“Fördelen med att jobba på distans, nu under Coronakrisen, är att vardagen inte har förändrats så mycket. Man jobbar hela dagen hemifrån som tidigare. Det hade nog blivit långtråkigt i längden att vara i karantän utan jobb!” avslutar han mejlet med. 

Studerar eller jobbar du från utlandet just nu? Berätta gärna hur det är där du befinner dig i kommentarsfältet.

2 Kommentarer
 • Masood
  Posted at 00:31h, 24 april Svara

  Hej !
  Masood heter jag och vill studera Engelska språket i den skolan och samtidigt studerar jag undersköterska på en annan skolan . är det möjligt för mig att jag skulle kunna studera Engelska på distans hos er också ?

  • Emilia Stanggren
   Posted at 15:14h, 20 maj Svara

   Hej Masood,
   Vad roligt att du är intresserad av att studera hos oss.
   För att se om det är möjligt för dig att studera Engelska hos oss kontaktar du vuxenutbildningen i din hemkommun.

   Vänliga hälsningar,
   NTI-skolan

Posta en kommentar