Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

SFI på distans hos NTI-skolan får bäst betyg av eleverna

Enligt Stockholms stads undersökning så får NTI-skolan bäst omdöme av alla anordnare som erbjuder svenska för invandrare. SFI-lärartidningen kom och hälsade på oss för att ta reda på vad det var som gjorde att vi fick så bra resultat. I artikeln nämner de att det inte är så vanligt att SFI elever rekommenderar distansundervisning och frågar sig hur det kan komma sig att vi har så nöjda elever på distans.

Peter Haglund, enhetschef på NTI-skolan, samt våra två SFI-lärare, Silvia Saba Lager och Sarina Cimirotic Cop blir intervjuade och berättar att det kan bero på flera saker, bland andra: tillgängliga lärare uppskattas enormt mycket, att eleverna har tillgång till hela kurser och kan studera snabbare eller långsammare efter behov samt att överblicken är pedagogisk och tydlig i den egenutvecklade lärplattformen.

Du kan läsa hela artikeln här

På sidan 4 kan du se den publicerade artikeln i tidningen

Specialister på distans

NTI-skolan har bedrivit distansutbildning i över 50 år och vi kan stolt kalla oss för distansspecialister. Den egenutvecklade lärplattformen utvecklas i samarbete med lärare så att pedagogiken styr den tekniska utvecklingen. Vi har förmånen att ha programmerare som sitter tillsammans med pedagogerna och som även kan ta in input från studenter, kunder och administration för att hela tiden utveckla och optimera plattformen.

Så här säger elever på NTI-skolan

Vi mäter hela tiden våra elevers omdömen i kurserna och vi ligger på en rekommendationsgrad mellan 9-10 där 10 är högst. Nedan kan du läsa några av de citat som eleverna lämnat i kursutvärderingen.

”Det har varit lätt att följa planeringen och hitta/göra alla uppgifter som kommit. Lättanvänd hemsida som gjort det roligare att följa ens egen progress. Återkoppling har varit bra, ofta med uppmuntring att kontakta läraren om man undrar över nåt mer. Utförliga kommentarer som beskriver vad som är bra och vad man kan arbeta mer på.”

”Kursens upplägg har varit bra (lektionsschema, uppgifter osv). Tycker kunskapskraven och uppgifterna var tydliga och bra samspelta med kursmaterialet. Fanns verkligen en röd tråd genom kursen, något jag ofta saknade när jag gick i högstadiet och gymnasiet. Mycket pedagogiskt upplagt helt enkelt!”

”Jag är jätteglad över alla youtube-videos ni inkluderat i undervisningen. De flesta videos har hjälpt mig otroligt mycket. Överlag så är upplägget jättebra och lätt att följa under kursens gång.”

”Väldigt lärorika och praktiska kurser, där man fokuserar på det väsentliga. Jag gillar starkt nätkurser som man kan gå vid sidan av jobbet och kan planera sin egen tid.”

”Jag är väldigt nöjd med min lärare. Hon svarar alltid på meddelanden inom 1 timme, hon ger feedback redan morgonen dagen efter man har skickat in ett arbete eller prov men framförallt känns hon engagerad i mitt mål som jag har haft denna hösttermin; att börja läkarlinjen till våren… Hon har även hjälpt mig med diverse andra frågor jag som jag har haft under kursens gång, allt ifrån olika problem med deadlines till frågor om exoterma reaktioner. Hemsidan är pedagogiskt kodad vilket har varit skönt under kursens gång… Väldigt praktiskt också att man kan köpa den bok vilket kursen orienterar sig runt på hemsidan. Det var väldigt skönt och man fick verkligen känslan av att ni har samlat allt viktigt på hemsidan. Vill också nämna att NTI har även hjälpte mig med alla de olika frågorna jag hade redan innan jag började kursen tex hur jag behöver strukturera upp mina studier. Det uppskattades verkligen.”

 

Ansökan till SFI på distans hos NTI-skolan sker via din hemkommun. Sök fram din hemkommun och aktuell kurs via denna sida.

 

4 Kommentarer
 • Saoussen Lamari
  Posted at 21:56h, 29 juni Svara

  HEJ på ER
  Jag vill gärna vara med på SFI Skolan , som jag varit på Liljeholmen SFI Skolan .
  Jag ser inte mig bra på svenska , och kan alls behärska språket , alls jag önskar Er hjälpa mig att fortsätta lite mer på svenska för invandrare .
  Med Vänliga Hälsningar
  Saoussen

  • Emilia
   Posted at 08:12h, 30 juni Svara

   Hej Saoussen!
   Vad kul att du är intresserad av SFI hos oss.
   Du ansöker till våra SFI-kurser genom den kommun du bor i. Så kontakta din hemkommun och fråga om det finns möjlighet för dig att studera SFI på NTI-skolan och be dem om hjälp med din ansökan.

   Lycka till!

 • Amaal ibrahim
  Posted at 16:57h, 27 december Svara

  Hej ! Jag vill skriva på SFI ? Ska jag ringa er eller kommer till skolan ?
  Tack
  Mhv
  Amaal

  • NTI-skolan
   Posted at 09:18h, 28 december Svara

   Hej Amaal,

   Vad roligt att du vill börja studera SFI! Ta gärna kontakt med oss på via vårt supportforum HÄR så kan vi hjälpa dig vidare.

   Vänliga hälsningar, NTI-skolan

Posta en kommentar