Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Testade klassrumsundervisning men fortsatte på distans

Paulin Ramaj flyttade till Stockholm förra hösten. Han förklarar att han tidigare har studerat via appar utan resultat, samt i vanliga klassrum. “I klassen förstod jag ingenting! Jag blev nervös och ledsen.” Han klickade heller inte med de andra studenterna, och tyckte lektionerna var tråkiga. Han gick klart en kurs, och avbröt sedan svenska C för att ta tag i saken och bli nöjd. Han blev då tipsad om att fortsätta kursen på NTI-skolan.

Paulin hade ingen information om några skolor, och visste därför inte vad han skulle välja när kontakten från kommunen frågade vilket komvux som skulle passa bäst. Men de enades om att NTI-skolan skulle vara ett bra val, och Paulin hade sin kursstart den tredje december.

 

På NTI-skolan fick han den personliga hjälp han behövde

Han förklarar att skolan är precis det han har letat efter: “Det är en fantastisk skola och jag kan studera när och hur jag vill, fråga när jag inte förstår, och jag behöver inte vänta på någon annan.” Han understryker att den direkta kontakten med lärarna hjälpt mycket. “Det är verkligen vad jag har velat hitta, det jag behövt. Hittills har jag bara ringt en gång, men läraren är mycket bra!”

 

Det som var bra och det som kan förbättras

När Paulin får frågan om han är nöjd med kursens innehåll blir svaret följande: “Ja jag är jättenöjd! Det är bra eftersom man kan gå vidare som man själv behöver”. Om det är någonting som Paulin saknat så är det att ha fler övningar med fokus på att prata och lyssna för att träna språkrytm. “Jag önskar att jag vetat tidigare att lyssningsövningarnas hastighet kan sänkas om man har svårt att förstå ord eller fraser, det kan vara extra bra att veta om man studerar ensam,” tillägger han.

“Om jag hade kunnat börja på NTI-skolan tidigare så hade det varit bra,” hävdar han. “Jag vet inte om det passar alla, men jag skulle tipsa alla med minst ett grundläggande grepp om språket att prova.” Han menar att många invandrare kan ha svårt med språket, och att annat också kan bli svårare som följd av det. “För dem skulle det vara bra att lära sig!” 

Inga kommentarer

Posta en kommentar

Vi använder oss av cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så bra som möjligt. Accepterar du att cookies används?

NejLäs mer Ok