Hälsningar från vår distanslärare Tove

Här sitter jag igen i Spanien och jobbar. Precis som förra året har jag installerat mig på mina svärsföräldrars tak i ett förrådsliknande skjul och rättar uppgifter och har betygssamtal. Men hur kom jag hit? Jo, denna gång tog vi faktiskt tåget!

Att åka tåg med en tvååring

Är det möjligt att åka tåg från Göteborgstrakten till södra Spanien med en tvåårig busunge? Det frågade vi oss och sedan bestämde vi oss. Bara vi inte åker tåg alldeles för många timmar borde det gå, tänkte vi. Och visst gick det!

Så här såg våra pauser ut

Lördagen den 6 april tog vi färjan från Göteborgs hamn ner till den tyska hamnstaden Kiel. Där spenderade vi söndagsförmiddagen i solen, åt varsin wurst och en glass för att sedan ta tåget mot Köln. Väl där kikade vi på deras enorma kyrka, käkade middag och gick och la oss för att sova. Dagen efter bar det av till Lyon. Det är tydligen Frankrikes andra största stad och jag hann prova min franska litegrann åtminstone. Vi gjorde en liten utflykt till Lyons gamla del och lekte av oss på en lekplats i solen. På eftermiddagen tog vi tåget till Barcelona och träffade våra vänner som bor där och sov ännu en natt på hotell. Sedan var det plötsligt onsdag och vi tog tåget via Madrid till det lilla samhället Palma del Condado för att därifrån åka bil i tjugo minuter hem till byn Almonte där jag alltså nu sitter på ett tak och jobbar.

Tips och sammanfattning

Det gick! Vi klarade av att resa i fem dagar med vårt lille barn. Tack vare bra planering, sköna hotellsängar, kakor i matsäcken och att jag hade stenkoll på vad klockan var och när nästa tåg skulle avgå, så gick det. Både barnet och vi vande oss vid att åka tåg. Vi lärde oss hur man snabbast får undan barnvagnen och väskan och hittar sina platser på tåget. Vi såg blommande träd från tågfönstret och hann faktiskt med att njuta lite också! Att resa så här är en helt annan upplevelse än att trängas i ett bullrande och miljöförstörande flygplan. Att resa så här är att få se en bit av Europa och att verkligen förstå hur långt det är till södra Spanien, men också hur nära. På bara fem dagar, med sex timmar per dag i tåg, är man där!

Testa ni med!

 

Tove Dahlberg

Lärare i spanska och svenska

Inga kommentarer

Posta en kommentar

Vi använder oss av cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så bra som möjligt. Accepterar du att cookies används?

NejLäs mer Ok