Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Många av de elever som börjar studera på NTI-skolan har sedan tidigare inga andra erfarenheter av distansstudier, och vet därför inte riktigt vad de skulle förvänta sig vid kursstart på NTI-skolan. Nedan berättar Nikola om hur hans inställning till matematik har förändrats sedan han började sin utbildning på distans.


Matematik på distans

Nikola hade det aldrig lätt med matten i gymnasiet, och har alltid tyckt det är tråkigt att han inte har haft de ordentliga kunskaperna, särskilt då han är med i Mensa; “Jag var så otålig och ville diskutera mer esoteriska frågor och definitioner av begrepp. Jag vägrade att räkna och skrev pjäser i stället, och blev operasångare till slut,” säger han. “Nu tog jag tag i det och började plugga Matte 1 och 2.”

Lärarna har gjort bäst intryck

Nikola beskriver kurserna på NTI-skolan som engagerande och roliga, även om han till viss del skulle önska att böckerna var annorlunda. “Speciellt svaren och hjälpen från lärarna uppskattar jag oerhört, och tycker det är väldigt spännande med så duktiga lärare.” Han säger att hon blir inspirerad av de engagerade och smarta svar han får av lärarna.

Han fortsätter berätta att han nu vill fortsätta plugga matte, vilket inte ens fanns på kartan innan han studerade matematikkurserna på distans; “det är betydligt lättare och roligare än jag kunde tänka mig!” säger han. “Lärarna jag haft har gjort bäst intryck”.

Tydlighet i tidsplan och instruktioner

Han fortsätter med att nämna NTI-skolans onlineupplägg som ytterligare ett plus, eftersom det är lätt att hålla koll på var han är i tidsplanen och vad han behöver titta mer på. Nikola säger även att han gillar att det är tydligt vilka förberedelser som ska göras innan diagnostiska test och prov.

Efter att ha samlat på sig positiva erfarenheter av distansstudier rekommenderar Nikola utbildning på distans hos NTI-skolan.


Blir du sugen på att studera? NTI-skolan erbjuder utöver kurser i matematik ytterligare över 280 kurser. Här hittar du de kurser som erbjuds, sortera på din hemkommun för att se vilka kurser som erbjuds där. 

Lycka till!

3 Kommentarer
 • Sandra
  Posted at 16:38h, 14 augusti Svara

  Precies så hade jag med med matte klarade inte matte i 9 an men började plugga den på nti skolan och klarade den galant

  • Emilia
   Posted at 11:32h, 18 augusti Svara

   Hej Sandra!
   Vad kul att du känner igen dig i Nikolas berättelse och att NTI-skolan kunde hjälpa dig fixa matten!
   Bra jobbat!

   Vänliga hälsningar, NTI-skolan

 • Helena
  Posted at 10:07h, 19 augusti Svara

  Jätteroligt att höra hur bra det funkade med lärarna på distans! Också väldigt bra jobbat av dig, Nikola! :)

Posta en kommentar