Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Hur gick det för våra elever efter avslutade studier?

Många elever på NTI-skolan har gått fler än en kurs hos oss, och vissa har bytt bana under tiden. Men hur har det egentligen gått för dem? Blev det som de hade tänkt sig från början? Nedan har vi intervjuat två elever som berättar om sina upplevelser.

Filip har tidigare läst kursen Psykologi 1 hos NTI-skolan.

“Anledningen att jag läste kursen var för att jag alltid velat läsa psykologi i någon utsträckning,” berättar han. Men tillägger också att han behövde kursens poäng för att ta sin gymnasieexamen. “Den främsta anledningen till att jag har studerat och fortfarande studerar är att komma in på min drömutbildning”. Dock i detta fall, med denna kurs, så kändes det mer som att jag läste kursen för att det var roligt.” 

När det gäller förväntningarna han hade innan jämfört med hur det gick, så har Filip positiva saker att säga. “Kursen var roligare och intressantare än var jag hade förväntat mig. Jag fick A i kursen, och det var A eller B som jag hade satt som mål.” Han upplever även att kursen har hjälpt honom att förstå situationer i vardagen och andra människor bättre. “Jag kan också känna att jag har fått bättre förståelse för människor som står mig nära, till exempel familj och vänner, på ett helt annat sätt.” 

“Skulle jag läsa en till kurs på NTI-skolan så skulle jag välja att skaffa kurslitteraturen tidigt,” säger han. “Och skulle jag läsa om kursen Psykologi 1 så hade jag nog valt att läsa kursen fristående.” Filip berättar att han läste kursen i samband med tre andra kurser samtidigt. “Det kunde bli lite mycket ibland,” menar han. 

 

___

Maria läste upp betygen för att bli farmaceut.

Maria beskriver sig själv som “en väldigt rastlös och uttråkad gymnasieelev.” Efter skolan provade hon på många yrken innan hon kom på att farmaceut var vad hon ville bli. Hon läste upp betygen som hon behövde bland annat Kemi 1, Kost och hälsa, och Biologi 1. Efter att tagit paus och fått tre barn så fortsatte hon sedan att läsa nya kurser.

“Framtidens kompass var stadigt riktad mot farmaceutyrket då det verkade vara en bransch med goda förutsättningar jobbmässigt.” Men när Maria insåg att att hon varken förstod eller var intresserad av kemi så beskriver hon det som att kompassen tappade riktning. “Jobbet jag hade samtidigt som jag pluggade började kännas mer och mer fel,” säger hon. Då bestämde hon sig för att det var dags att byta bana.

“Jag hoppade på Företagsekonomi 1, och det visade sig vara helt rätt och jag fullkomligt älskar det!” Maria förklarar att hon inte hade kommit fram till vem hon var än under tiden i gymnasiet, och än mindre vad hon ville jobba med. “Än idag vet jag inte helt,” erkänner hon, “men jag vet åtminstone i vilken riktning jag ska söka.” 

___

Vill du också testa något nytt, eller kanske fortsätta mot ditt långsiktiga mål? Hos NTI-skolan hittar du en lång rad av kurser inom en mängd områden. Behöver du hjälp? Klicka dig vidare till vår kontaktsida för att få svar!

Inga kommentarer

Posta en kommentar

Vi använder oss av cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så bra som möjligt. Accepterar du att cookies används?

NejLäs mer Ok