Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Hitta studiemotivationen

Vi har alla någon gång ställt oss frågan ”Hur blir man mer motiverad till att göra något?” Det känns inte alltid givande att behöva ta sig igenom sina måsten. Speciellt inte om den där tentan eller den där examinationen känns så långt bort. Kanske sviktar självkänslan om du tvingas göra omtenta? Eller så går privatlivet inte så bra och distraktionerna är jobbigare än någonsin. Oavsett så finns det flera sätt att hitta studiemotivationen.

 

Tips för dig som vill hitta studiemotivationen

 

    • Påminn dig själv ständigt om varför du studerar. Dröm dig bort och visualisera hur en dag kommer att se ut som undersköterska, HR-assistent eller det du studerar till. Pluggar du upp dina betyg kanske du framför dig ser en dag på universitetet, närmare ditt långsiktiga mål.
    • Ha kortsiktiga mål. Vilka är dina mål för veckan eller för dagen? Det kan vara allt från att läsa klart 20 sidor ur boken eller bara hitta en struktur för studierna. Ibland känns det tufft att blicka för långt framåt men checkar du av dina kortsiktiga mål kommer du ständigt närmare och närmare ditt långsiktiga mål.
    • Börja dagen tidigt! Inte alla är morgonmänniskor. Men att faktiskt kliva upp tidigare än vanligt och vara klar med sina måsten till lunch, det tycker många är en härlig känsla. Pröva du med!
    • Belöna dig själv efteråt! Om det så innebär att du får scrolla på telefonen ett tag eller ta en fika. Det bestämmer bara du. Men att belöna sig själv, tycker vi att alla förtjänar efter att ha gjort något som man kanske inte tycker är jätteroligt.
    • Omge dig själv med andra studenter! Kanske blir du mer motiverad av att studera med andra? Även om de andra inte pluggar samma kurs som dig har ni något gemensamt och det är att ni båda har mål att nå och ni båda behöver plugga. Gå med i Facebookgruppen “Studenter på NTI-skolan” så kanske du hittar en framtida pluggkompis, eller en “virtuell pluggkompis”.
Men glöm inte bort att du inte alltid måste känna dig motiverad, pigg och alert! Du klarar dig bra ändå om du bibehåller ditt fokus under distansstudierna. Så tar vi nya tag imorgon.

 

Lycka till med studierna!

Inga kommentarer

Posta en kommentar