Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Nu är det äntligen dags för två till av NTI-skolans elever att berätta om sina studier! Kanske blir du själv inspirerad och gör ändringar i din vardag?

Ellinore – student på NTI-skolan

Ellinore är 20 år gammal och bor i Nacka. Hon har bytt gymnasium, linjer och inriktningar flera gånger eftersom hon aldrig känt att gymnasiet varit något för henne. “Sommaren 2018 tog jag studenten, dock utan examen, och efter att ha jobbat några månader så kände jag att det var dags att ta tag i studierna igen för att bli behörig till högskola.” Med hjälp av en kommunal studievägledare så har hon nu lagt upp en plan för hur hon ska nå dit hon vill: “Med hjälp av distansstudier på NTI så kommer jag kunna nå mitt mål då jag själv kan bestämma när och var jag ska plugga,” säger Ellinore.

 

För henne kändes NTI-skolan som det självklara valet på grund av det stora utbudet av distanskurser, och är väldigt nöjd med distanskurserna hon går. “Jag kan själv bestämma när på dygnet jag vill studera.” Hon nämner att det känns bra att kunna få tid till andra saker också, som att gå på möten, läkarbesök och att träffa vänner. “Plus att jag själv kan bestämma i vilken miljö jag vill plugga, jag tycker det är en viktig del för att orka.”

 

Ellinore lägger, precis som andra elever vi pratat med, stor vikt vid att planera väl och hålla sig organiserad. “Det kan bli stressigt och mycket om man skjuter upp dagens undervisning eller inte riktigt har koll på hur mycket man ska göra varje dag.” Hon berättar att hon alltid spenderar tid med att planera när och var hon ska plugga i början av varje vecka. “Det kan vara lätt att tröttna och hamna i tråkiga rutiner om du sitter hemma vid skrivbordet varje dag,” påpekar hon, och tipsar om att sitta på café eller utomhus som omväxling. 

 

___

Veronica – studerar på NTI från Schweiz

Veronica har bott merparten av sitt 31-åriga liv i Stockholm, och flyttade till Schweiz för bara några månader sedan. “Jag ville ta en break från arbetslivet och prova något nytt,” berättar hon. “Jag har också länge funderat på att bo utomlands och läsa språk, så nu gjorde jag slag i saken.” NTI-skolan blev hennes val eftersom kurserna kändes intressanta, och hon ville slippa vara bunden till en studieort.

 

“Jag läser Franska 1 och Information och kommunikation 1. Att studera på distans går bra! Jag bor i en fransktalande stad, så även om jag inte har klasskompisar att öva med så får jag naturlig språkträning i det dagliga livet.” 

 

Och tips för att göra studierna lättare? “Se till att ha bra internetuppkoppling där du håller till!” menar Veronica. Hon nämner också att det är viktigt att välja rätt studietempo, “Så att du har tid att leva också, och inte behöver tokstressa över studierna.” (För mer information om vilka kursfarter vi erbjuder på NTI-skolan, klicka här.) Och precis som Ellinore så nämner hon planering. “Var disciplinerad!”

 

När hon får frågan om vad hon tycker om lärarna, svarar hon: “De är bra och engagerade och ger snabb återkoppling. De hjälper till att skapa den flexibilitet som jag värdesätter i studierna.” 

 

___

Om du har frågor gällande studier på distans så finns NTI-skolans supportforum till hands. Lycka till!

Inga kommentarer

Posta en kommentar

Vi använder oss av cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så bra som möjligt. Accepterar du att cookies används?

NejLäs mer Ok