Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Det finns alltid plats för nya kunskaper i livet. Kanske vill du höja dina betyg för att kunna plugga vidare? Kanske du känner att du behöver kompetensutveckla dig på ditt jobb? Kunskap är en färskvara trots allt. Eller så har du hittat ditt drömyrke och behöver skaffa dig rätt utbildning för det.

Då är Komvux lösningen för dig. Komvux på NTI-skolan ger dig dessutom frihet att studera på egna villkor. Att plugga på distans gör att du kan kombinera studierna med att jobba samtidigt. Vilket är perfekt om du känner att du vill kompetensutveckla dig, utan att det stjäl tid från ditt jobb, eller om det skulle vara ekonomiskt mer fördelaktigt att jobba samtidigt som du pluggar.

Hos oss på NTI-skolan är det är inga problem att kombinera studierna med att arbeta samtidigt. Alla våra utbildningar går att läsa helt på distans.

Så läser du på distans

På NTI kan du studera när du har en ledig stund, samtidigt som du har full tillgång till en personlig lärare under hela utbildningen. Alla våra lärare arbetar heltid med distansutbildning och finns tillgängliga för dig via webben, Skype och telefon. Du väljer själv tid och plats för dina studier, men får ändå allt det stöd du behöver. Allt för att du ska tillgodogöra dig kunskaperna och nå dina mål.

När du kombinerar studier med jobb, rekommenderar vi en lägre studietakt så att du orkar och hinner med. Våra erfarenheter är att en studietakt på 25 % fungerar bra för de flesta.

Tips och goda råd när du pluggar och jobbar samtidigt

Även om du känner dig väldigt motiverad att börja plugga, kan det vara en utmaning att kombinera studierna med arbete och livets alla andra krav. Din hängivenhet behöver även disciplin och planering för att allting ska flyta så smidigt som möjligt, utan att kännas för tungt. Här är några goda råd för dig som planerar att jobba samtidigt som du pluggar.

• Även om du har tillgång till lärare så är det ingen som kontrollerar dig. Därför är det extra viktigt med struktur och planering. Skapa ditt eget studieschema över vad du ska läsa och när. Dela även ditt schema med människorna omkring dig så att de vet att du behöver studiero vid de tillfällena.

• Hitta en bra plats att plugga på. Är det för stökigt och distraherande hemma efter jobbet så kanske ett café är bättre att sitta på. Eller på ett bibliotek. Där finns det i regel speciella studieplatser.

• Fokusera på en sak i taget. När du är på jobbet, tänk bara på det. Samma med studierna. Att hålla isär livets olika delar ger mer sinnesro och bättre koncentration.

• Kör inte slut på dig. Att enbart plugga och jobba kan dränera även den mest motiverade. Ladda med energi, glädje och motivation, genom att även skriva in familj, vänner, fritid och nöjen i ditt schema.

• Om det känns tungt och överväldigande, tänk då på att studierna är en investering som kommer att ge dig värde resten av ditt liv.

Du söker alla våra distansutbildningar via Vuxenutbildningen, komvux eller motsvarande i din hemkommun.

3 Kommentarer
 • Per
  Posted at 12:53h, 21 januari Svara

  Att man ska studera och arbeta samtidigt är det de som inte har gymnasiekompetens ni syftar på då? Eftersom folk som inte gått gymnasiet kan ju inte få jobb. Detta är en omöjlighet i dagens Sverige. Bra artikel för övrigt.

 • Tina
  Posted at 09:04h, 11 februari Svara

  Det är väl många som inte gått gymnasiet som har jobb. Det här riktar sig nog också väldigt mycket till de som gått gymnasiet men som nu kanske vill komplettera med kurser för att bli behörig för högre studier. Tex, Matematik C, Engelska B, Naturkunskap B, Företagsekonomi osv.

 • Felix
  Posted at 14:50h, 18 juni Svara

  Jag har sedan jag slutade gymnasiet haft en gäng olika anställningar under 10 år och ingen har någonsin frågat mig om jag kan visa dom mina gymnasie betyg eller ens om jag har slutbetyg därifrån.

Posta en kommentar