Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Vad undervisar du i?
Jag undervisar i psykologi, samt kurser inom barn- och fritidsutbildningen och omvårdnadsutbildningen.

Hur kan man stundera dina ämnen på distans?
I varje kurs får man som elev en egen elevsida, där man hittar information om vilken kurslitteratur som används, vilka uppgifter som ingår i kursen osv. Där finns också läsanvisningar för varje vecka, så att man kan få hjälp med att fördela arbetet på ett jämnt sätt. I de kurser som innehåller APL, dvs praktik, kan man få hjälp ifrån skolan med att hitta en praktikplats. Jag har sedan kontakt med eleven och elevens handledare på praktikplatsen under de veckor som man genomför sin APL. Över huvud taget har jag mycket kontakt med eleverna genom deras kurser, i feedback på uppgifter, genom telefonsamtal och genom mail.

Vilka fördelar finns det med distansstudier tycker du?
En stor fördel är flexibiliteten, att man som elev kan arbeta med sina uppgifter den tid som passar bäst för en. Många av mina elever arbetar samtidigt, eller är hemma med små barn, och skulle ha svårt att åka in till ett klassrum under dagarna. Många elever tycker också att det är skönt med den studiero som man kan få hemma – i ett klassrum kan det ibland bli lite högre ljudnivå, men när man studerar på distans kan man styra över den delen själv.

Är det svårt att disciplinera sig själv att genomföra sina studier på distans?
De flesta elever som kommer hit för att studera brukar vara väldigt motiverade, och då tror jag också att det går lättare att hitta disciplinen. Många tycker även att det underlättar att vi har läsanvisningar varje vecka, så att man på ett enkelt sätt kan se om man ligger i fas med sina studier. En annan del som vi satsar mycket på är den personliga kontakten med våra elever, så att vi ofta hörs genom mail eller på telefon. Många elever tycker att det är skönt att de kan ringa mig när en uppgift känns svår eller när man vill ha en extra förklaring, och det ger lite extra motivation att kämpa vidare i kursen.

Vad är roligast med ditt jobb?
Kontakten med eleverna, absolut. Jag tycker att mina kurser är jätteroliga, men det allra roligaste att arbeta kring dem tillsammans med eleverna. Jag får följa många av mina elever genom deras utbildning, och får vara med då de påbörjar en ny del av deras liv. Det är jätteroligt och fantastiskt inspirerande för mig som lärare.

Vilka är dina största styrkor som lärare?
Att jag verkligen gillar människor och utbildning. Jag tycker att lärande är häftigt, och ser själv fram emot att lära mig nya saker under resten av mitt liv. Jag har ett genuint intresse för kunskap och människor, och tycker verkligen om att coacha mina elever genom deras kurser. Många gånger blir det dessutom extra spännande då mina elever är vuxna människor, som har med sig så många erfarenheter som de kan dra nytta av i sin utbildning.

Vi använder oss av cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så bra som möjligt. Accepterar du att cookies används?

NejLäs mer Ok