Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

 

Den enda kostnaden som tillkommer under studietiden (förutom all shopping som i alla fall jag ägnar mig åt under mina lediga dagar) är böcker!

En eller flera böcker till varje kurs. Jag är ändå glad över att kurslitteraturen finns i pappersform och inte bara digitalt för då skulle mina ögon ha samma form som mina fönster därhemma.

För mig är det viktigt att hitta böcker till bästa pris. Det är inget fel med att köpa böcker i butik men jag hittar hellre billigare alternativ.

Som ni förstår så har jag svart bälte i shopping och jag lägger hellre pengar på det samtidigt som jag fyndar skolböcker ;)

Om du kollar på ”mina sidor” så kan du se vilken kurslitteratur som ingår i din kurs. Det är perfekt att prinscreena den bilden för att kunna eftersöka böckerna på andra ställen.

Tips! Ta reda på – i god tid – vilken bok som kommer i kursen som du skall läsa.

Det absolut bästa alternativet för att hitta begagnade böcker är om du kan få kontakt med någon som går samma utbildning som du, fast någon kurs före. Då kan du kontinuerligt köpa böckerna av den personen. Detta gäller om du läser ett kurspaket.

Jag använde mig av Tradera, där söker man oftast på ett nummer som heter ISBN nummer. Du hittar det numret i kurslitteraturen och i litteraturförteckningen här: www.nti.se/fragor-och-svar/litteraturforteckning/

Bra sökord är

ISBN numret

Utbildningsnamnet exempelvis NTI

Namnet på författaren till boken

Namnet på det du läser exempelvis HR-assistent, hrassistent, hradministratör eller HR-adminstratör, använd fantasin.

Jag har även använt mig av blocket och mött upp personer istället för att låta dem skicka, så att jag inte blir lurad. Där säljs det mycket studentlitteratur.

Jag har sett att många lägger upp på Facebook också.

Oftast så ligger priset på en begagnad bok på halva priset. Så låt säga att du behöver en bok för 500 Kronor, köper den begagnat för 250 kronor och sen säljer du vidare den för samma. Tummen upp och alla vinner på det.

Visst tar allt lite tid men det kan vara värt det om man får pengar över till shopping!

Lycka till!

Ann-Sofie

 

Inga kommentarer

Posta en kommentar