Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

För några veckor sedan hade jag en diskussion med en av mina närmsta vänner, hon sa att hon var trött men avslutade med: ”Jag ska inte klaga, jag har inga barn som är uppe på natten”.

JO! Visst ska man få vara trött ändå även om man inte har barn! Vi människor utgår alltid från oss själva och tänker inte allt för sällan att någon annan alltid har det lite jobbigare än vad man själv har. Har man inga barn så kanske man arbetar mer, eller någonting annat? Man skall inte glömma sig själv, sin partner, husdjur eller annat som hör livet till.

170925_AnnSofieRolf3_1400x300

                                                                                                     Bilden: En god lunch ihop med min partner. Finn alltid tid för att njuta!

Obama har precis som jag 24 timmar på ett dygn. Glöm inte det.
När man bestämmer sig för att börja studera på distans, så är det viktigt att man funderar ut vilka tider på dygnet som skulle passa bäst för plugg. Jag är hemma med en nyfödd och vill därför inte plugga hela dagen. Jag studerar för att ha en kompetensutveckling under föräldraledigheten, det ska komplettera, inte ta över. Så för mig gäller det att välja några timmar på dagen, till exempel då bebisen sover, för att läsa kurslitteratur och plugga. Efter nattning på kvällen är också en bra tid, då sätter jag mig igen med det jag har kvar i planeringen, såsom läsning eller uppgifter. Jag tar även till vara på andra stunder då jag kan lyssna på något program som hör till min kurs (just nu sociologi), som till exempel när jag lagar mat, städar eller promenerar. Min nästa kurs är retorik och då kommer jag att lyssna mycket på poddar med Elaine Eksvärd. På detta sätt får jag ihop mina timmar och så planerar jag för att inte ligga efter. Det passar mig perfekt!

Med en god planering så hinner man med allt utan att stressa, mycket handlar om rutiner. Många gånger tar jag även läsningen på kvällen när jag ändå tränar med motionscykeln istället för att kolla på någon serie.

All kunskap är bra kunskap och viljan i kombination med planering är det absolut viktigaste!

Inga kommentarer

Posta en kommentar