Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Ann Sofie Rolf, elev på NTI-skolan bloggar om första skoldagen.

Här står jag framför spegeln och ska kleta på mig lite mascara, jag funderar lite…

Jag har i flera veckor sett fram emot just denna stund när jag står och gör mig i ordning för att gå till skolan och vara med på uppropet. Nya människor, ja det var ju ett tag sen man var sig själv utan barn. Ett år med lilleman har ju verkligen satt andra rutiner i rullning för mig.

Fortsätter med mascaran och påskyndar resten utav morgonen för att dra på mig favoritskorna och bege mig till bussen. Kör favoritpodden i lurarna, gärna en positiv podd eftersom jag känner mig lite nervös. En kaffe på vägen för att ”unna” mig själv och kanske ”fira” mig själv för att jag skall få upp självförtroendet lite.

Hoppar av bussen och traskar, i mina favoritskor med favorit läppstiftet bort till NTI.

Ett rum fullt med människor, hjälp!

Alla ser lika glada ut som mig, en cocktailblandning av glada, nervösa, pilla-med-blocket-blickar för att man inte känner någon. Alla ser fundersamma ut.

Jag sätter mig långt fram så jag hör, tänker jag. Vänder mig åt höger när rektorn gått 5 minuter in i sitt välkomsttal.

DÄR!

En tjej kollar på mig och jag på henne!

Där sitter min nya pluggkompis tänker jag.

Rektorn fortsätter att prata och berättar att vi skall gruppera oss, jag tittar på samma person igen, båda nickar. Lite som kärlek i första ögonkastet men jag skulle kalla det:

Pluggkastet!

Där samt hon!

Kristina, en tuff tjej i samma ålder som mig. Med mål lika höga som blixtens start.

Där började min resa med Kristina!

Min pluggkompis!

Utbildningen som HR-assistent/administratör startade i oktober, samma månad som jag blev gravid.

Under denna graviditet, som blir min tredje under fyra år, så har dagarna varit upp och ner. De dagar som jag bara velat ligga och vila har ändå fått mig att tänka:

Kristina är i skolan, hon förväntar sig ändå att jag ska vara där. Det har gett mig motivation till att faktiskt gå dit!

När jag haft funderingar kring en uppgift så har Kristna, likt en pingismatch varit den som bollat idéer med mig (trots gravidhormoner :) !

Vi har träffats i skolan, pluggat på café, vi har ätit kakor och kämpat med siffror, pratat oss hesa om uppgifter, kramat om varandra under de sista 5 minuterna innan prov, hoppat oss lyckliga tillsammans för uppnått resultat och det bästa: Jag har funnit en vän för livet tack vare mitt 10 månaders paket på NTI!

Vare sig du pluggar distans eller på närlärandet* så kan jag absolut råda dig till att hitta en pluggkompis! Precis som en gymkompis. Det ger motivation och glädje att hitta någon att dela tankar med kring just studier.

Jag försöker alltid ha min relation med Mikael på en nivå där vi inte pratar för mycket arbete eller studier just för att vi skall kunna vara vi, och det ger mig en bra avlastning att kunna fundera och ta mina studierelaterade frågor till just Kristina!

I dag arbetar Kristina som HR-Administratör på ett stort och framgångsrikt företag, jag är fortfarande hemma med barn och när det väl är dags i april så vet jag verkligen vem jag skall bolla idéer och vem som blir den första jag ringer när jag fått en tjänst på ett företag jag vill arbeta på, min pluggkompis Kristina!

Hitta en pluggkompis du med!

AnnSofieRolf 170921 (kopia)

Bilden visar  mycket av det  jag och Kristina gått igenom ;)

 

*Närlärande är NTI-skolans klassrumsundervisning. Närlärande erbjuder vi i följande kommuner: Stockholm, Sollentuna, Solna, Upplands Väsby, Täby, Vallentuna, Vaxholm, Danderyd och Österåker. För närvarande kan du välja kurspaket inom vård och omsorg eller handel och administration.

 

Inga kommentarer

Posta en kommentar